Hopp til innhold

Gå på skole eller ta nettstudier

Får en høyskole eller universitetsutdanning kan lett bli en av de mest formative erfaringer mulig for unge voksne. Når du velger en skole i den teknologiske alder, lønner det seg å vurdere og veie alternativene mellom fysisk delta på kurs og studere eksternt på nett. Begge alternativene har sine egne fordeler og ulemper, og hver bør vurderes nøye før en beslutning fattes og avsluttet.

Kostnaden

I dagens økonomiske marked, er prisen en definitiv faktor i å velge en metode for undersøkelse og en plassering for å satse på høyere utdanning. Internet opplæring er vanligvis rundt samme pris som deltar fysiske klasser, men du spare på kostnadene av å gå på skole, pendling, og andre faktorer som øker den totale kostnaden for å delta på fysiske kurs. Siden mange studenter må jobbe seg gjennom sin utdanning, er det viktig at deres metode for studien passer inn med deres økonomiske situasjon og deres timeplan.

Det sosiale

Den sosiale opplevelsen av høyskole eller universitet kan være en integrert del av utviklingen av unge voksne, og er en opplevelse som kan føre til varige vennskap og relasjoner som ofte gjennomføres i hele resten av sitt liv. Det er positive og negative aspekter til å studere på campus samt nett læring. Lever på campus kan ofte komme med en kostnad. Unge studenter er ofte uvant til hva livet på egen hånd er like, og kan noen ganger gjøre opprør mot konvensjonene. De kan lett bukke under for en fest livsstil eller grave seg inn i gjeld ved å gjøre useriøse kjøp med venner. Men å studere på nettet kan ha sine ulemper også. Ved å studere eksternt, kan elevene mangler sosial opplevelse som kan oppnås ved å arbeide tett sammen med klassekamerater på prosjekter eller lekser. Nettklasser tilbyr ikke studiegrupper for å kompensere for dette tapet, og de gjør en god jobb med å gjøre opp for sine ulemper. Til syvende og sist er det opp til den enkelte elev og deres familie til å ta den endelige avgjørelsen om hvilken studie metoden er mer passende for deres individuelle behov.

Kvalitet av utdaningen

Tjene en grad på Internett har kommet langt i de siste årene, og store fremskritt er gjort for å sikre at utdanningen kan sammenlignes med en som ville bli mottatt på campus. Nettstudie krever ofte mer fokus og ansvar enn tradisjonelle høyskole eller universitet, som elevene er individuelt ansvarlig for deres deltakelse og klasse arbeid. Dette legges ansvaret kan vise seg svært nyttig i forberedelsene til liv og en karriere når de har uteksaminert. På den annen side, gjør klasserommet læring elevene å stille spørsmål til sine professorer og få umiddelbar tilbakemelding, i tillegg til å være fysisk tilstede for forelesninger. Å ha støtte og vennskap av klassekameratene kan også være gunstig for læring, men alle elever lærer forskjellig. Noen husker alt de leser, mens andre beholder informasjon bedre gjennom foredrag og deltakelse. Avhengig av den enkelte, kan enten type studie lett føre til en god utdanning, og muligheten for en fremgangsrik karriere.

Avgjørelsen mellom nettstudier og å gå på skole er til syvende og sist opp til den enkelte elev og deres familie. Ved veiing alternativene nøye og diskuterer fordeler og ulemper i begge scenarier, familier kan gjøre en velinformert beslutning som vil gagne studentene umåtelig, og forberede dem for liv og karrierer foran dem.